Svarta naglar

Målade om mina naglar precis, försökte måla de lite halloween inspireade så jag målade de i svart och blankt. Inte för att jag kommer fira denna helg något särskilt, tänkte åka ut till ljungbyholm och hälsa på min kära bästa kompis bara, sen blir det jobb för mig imorgon så det blir att åka hem tidigt och lägga sig. Var på marknad igår, väldigt trevligt länge sen man var på marknad :) köpte massa strumpor, marknadsgodis, navelpiercing, julkort och gräddbullar. Snart ska Marcus och jag åka iväg och jag funderar på att köpa en blomma att hänga på väggen i sovrummet, får se hur det blir. Sedan blir det middag hos Marcus mormor :)

Låt mig sova..

Ja så säger jag till mig själv, kan knappt minnas när jag inte sov efter kl. tolv.. hmm. Brukar aldrig har svårt att sova men nu är jag helt klarvaken irriterande faktiskt!

Nu har jag jobbat mina fyra dagar den här veckan, nu väntar två lediga dagar med min älskling innan han åker :). Imorgon tänkte vi åka ner till Torsås och gå på marknaden, var ett tag sen.. Då ska jag köpa brända mandlar! På tal om godis så var jag och handlade lite smått idag och jag köpte närstan bara godis, kunde inte bestämma mig för en sort så jag tog allt som jag var sugen på. Skumtomtarna har börjat visa sig nu och dom hoppade ner i min matkorg så fort jag såg dom..

Snart är det ny månad också, de här sista månaderna har gått så fort! Man hinner knappt blinka innan de är förbi.. Känns som det inte var alls länge sen man kunde gå i shorts och linne.

Ska försöka att sova nu, men det kommer väl inte gå men jag har iaf min VR att läsa.

beroendeframkallande

Bakade kladdkakemuffins i lördags, nu sitter jag här och kan inte sluta äta dom, de är supergoda! och beroendeframkallande. Det är tur att jag cyklar till jobbet denna veckan..

Borde fixa här hemma lite men kvällen har blivit alldeles för seg för det..  Så nu efter att jag har somnat på soffan ett tag blir det lite städning sen blir det favoritprogrammet Desperate housewives! Detta höstlovet kommer verkligen att gå fort! redan tisdag..

Känslan är bättre

Usch igår var det en jobbig dag och allt kändes hopplöst men idag känns det bättre. Jag måste se det positiva i det hela. Tiden går inte fortare av att man ligger på soffan och deppar.

Idag var det första dagen på höstlovet och det innebar jobb för min del, det har gått bra och dagen gick som vanligt väldigt fort, nu väntar jobb fram tills på torsdag, sen kommer förhoppningsvis Marcus hem och vi får några dagar tillsammans innan han åker :).

Idag kunde man känna vinter mörkret redan vid fyra! Bara det inte är kallt så tycker jag det är ganska mysigt med den mörka tiden :)

Jobbiga nyheter..

Helt utan någon aning om det berättade Marcus att han var tvungen ett åka till Afgahanistan inom någon vecka.. Blev en jätte chock. Jag vet ju att det kan hända eftersom hans jobb går ut på det men jag har velat så mycket att han inte skulle åka så jag har aldrig tänkt på hur det skulle bli om han skulle åka. Fredagskvällen och hela lördagen blev att spendera så mycket tid med varandra och fixa en massa saker som räkningar, nycklar och sånt. Han kommer antagligen hem i slutet av året och det är "bara" två månader, men det känns långt ändå. Kommer sakna min älskling <3

Idag har han redan åkt till jobbet, så nu blir det till att ta det lugnt och städa här hemma sen kommer pappa och hämtar mig och jag ska åka hem till landet och jobba lite med hästarna. En bra sak är iaf att Marcus kommer hem två dagar nästa vecka innan han åker :)

Tävling och mössa

Har varit hemma hos mamma och pappa en runda och putsat på min häst som startar imorgon :) Har filat på taktiken nu ett tag och den är nog klar just nu sen vet man ju aldrig vad som kan hända i loppet. Jag ska även rida i montéloppet i morgon med en annan häst, jätte kul! Synd bara för henne jag är reserv åt som hade skadat sig.. Så imorgon ska jag vara med i två lopp på en kväll, första gången för mig. Men det ska nog gå bra, loppen går inte så nära inpå varandra.

Idag har dagen gått väldigt fort, provade studentmössa det sista jag gjorde innan jag åkte hem och det var nog tur att jag inte köpte något direkt för då hade jag säkert köpt allt som de erbjöd, det var så fina saker! Min lärare sa till mig att varje student lägger ut i snitt ca 20 000 kr på sin student. Det är ganska mycket! Men jag ska tänka igenom det här, man ska ju inte snåla, vill man ha en viss sak så tycker jag att man ska köpa det.

Skulle ju städa lägenheten idag... Gör det på lördag istället.. Denna veckan har verkligen gått fort och det är ju skönt för det har inte varit någon kul vecka, det blir istället en kul helg! Och nästa vecka är det höstlov :)

Trött, skyller på vädret?

Fram till elva kändes det som en helt  vanlig dag sen har dagen bara gått segt framåt. Vi var på Lars kagg och tittade på teater efter det återupptogs inte lektionerna för ens vid tolv och då hade mina lektioner för dagen avlutats, men eftersom jag var sjuk i måndags så skulle jag göra naturkunskapsprovet på ea-tiden vid  klockan ett så då var det två timmars håltimma där, hade ju prov så kunde plugga på det men det kändes väldigt segt. Sen kom jag hem vid två tiden och gjorde mat, åt och la mig framför teven och somnade tills nu... Fattar inte att jag kan vara trött eftersom jag sover ca 1,5 timma längre nu när jag bor i stan. Kan det vara vädret? hmm... Det är iaf inte så uppiggande väder, grått, grått grått... Usch vad man klagar.. Nästa vecka är det ju höstlov!! Kändes som vi precis började skolan, det har gått riktigt fort! Och det andra halvan av höstterminen kommer kännas ännu snabbare eftersom julen kommer och en massa mys. Sen vårterminen, den bara sveper förbi. Sen är mina år i skolan klara för ett tag iaf, ska jobba först innan jag utbildar mig till något:)


Glömt blogga?

Nej, jag har inte glömt att blogga har bara inte haft tid med att sätta mig ner och skriva några rader. Har haft fullt upp sen i torsdags, men nu hoppas jag att det börjar bli lite lugnare. I fredags var det tävlingar på kalmartavat, det blev ännu en galopp för mig, har kört fem travlopp och galopperat i fyra.. börjar bli lite trött på det nu. Får skärpa till mig! Det blir start på fredag igen och målet bli att köra ett felfritt lopp.. Lördag och söndag var jobbardagar, börjar få in jobbarrytmen nu eller vad man ska säga. För några helger sen var jag helt slut när jag kom hem från jobbet och la mig framför teven och rörde mig inte mer på hela dagen. Denna helgen har jag haft ork till att göra andra saker än att bara lägga sig framför teven när jag kom hem och det är ju bra :) 

Vi har ju flyttat in i det nya sovrummet nu och även att det är samma lägenhet vi bor i och allt så känns det väldigt ovant att sova där, har nästan vaknat varje natt och undrat var jag är. Konstigt det där att man kan känna på sig att man sover någon annanstans fast att man vet var man är... I fredags var vi och beställde tapeten till köket, svårt att förklara hur den ser ut men det är en ljus tapet iaf. Längtar till att få lägga upp före och efterbilder. 

Har ledarskaps lektion nu och vi jobbar ensklit, vi ska hålla i en egen lektion på 10 min och vår lärare plus några elever ska bedömma oss hur vi är som ledare. Vi fick välja ett eget ämne och jag valde trav, känns som man behöver vara trygg i sitt ämne och trav är nog det enda ämne jag förstår och kan mest om så tyckte att min första ledarskaps prövning skulle vara om det. 

Fick ett mail om att det var mössutprovning av studetnmössorna denna veckan, kan knappt fatta att jag ska ta studenten nästa år! Ska bli så skönt att börja jobba! 

Tapeter..

Kommit hem ifrån tapetsökandet nu. Det finns ju hur mycket tapeter som helst! Men vi är ganska överens vad det ska vara för tapet iaf, det ska vara en vit tapet med inslag av silvrigt skimmer eller något mönster på men inte för mycket. Vi vill ha liv i tapeten men inte för jobbigt liksom. När man står där och bläddrar i alla dessa tapetkataloger så blir man helt snurrig och om man hittar någon som man tycker är snygg så vet man ju inte om den är snygg när den är på väggen för då förändras ju ljuset lite och mönstret syns över hela väggen. Mycket jobbigt det här att bestämma sig känns som det är ett viktigt val också eftersom det är inte bara att tapetsera om om det blir dåligt.. Vi fick med oss fyra kataloger hem som vi kommer granska noga de närmaste dagarna.


Slapp åka hem och rida hästarna idag och det var nog bra det för det är nästan storm känns det som, och det är en sån här isande kyla, usch! När jag cyklade till skolan i morse så tänkte jag, det kommer bara att bli värre och kallare. Ingen rolig tanke..


Ikväll ska vi nog möblera om vardagsrummet och vi har planer på att ha ett bord här inne faktiskt, det var inte tänkt innan för vi trodde inte det skulle få plats, men nu när sängen försvann blev det jätte mycket plats.

Nytt sovrum, äntligen!

Nu ska jag snart gå in och lägga mig i vårat nya sovrum (bilder kommer när allt är helt klart). Är supernöjd med sovrummet det blev verkligen som jag hade tänkt mig. Idag när jag packade upp alla mina kläder i garderoben kändes det för första gången som att jag har flyttat, det har inte känts som någon större förändring innan eftersom att jag nästan har bott hos Marcus på helgerna innan. Men idag när jag packade upp kändes det verkligen som att "nu bor jag här" svårt att förklara men jag insåg nog idag att jag har flyttat:) Känns skönt att kunna gå till garderoben nu och hämta sina saker och inte i någon väska:) Nu ska jag gå och krypa ner i en nybäddad säng. Natti

Framtidsplaner, idag och om en månad..

Nu har Sofie och jag precis haft projektarbete, blev väl inte sådär jätte mycket plugg då jag kom 20 min försent och Sofie har inte ett program på sitt inlogg för att kunna skriva projektarbetet ordentligt. Sofie och jag går ju inte i samma klass så det blir lite krångel här och var med inlogg och grejer ibland.. Våra tankar gick mot slutet på den kommande Stockholms resan, längtar verkligen nu!! Ska inte köpa några kläder nu förens vi åker dit, då är man mer shoppingsugen när man väl får shoppa och sen har man ju mer pengar :P.  Vi kommer bo mitt inne i stan i ett relativt frächt rum som inte kostar allt för mycket, vi ska ju bara sova där. Det är ungefär bara en kilometer från Drottninggatan :)). Ska nog skriva ner vad jag ska inhandla! och sen ska jag börja använda min kamera, har inte använt den på ett år ungefär. Tycker alla andra är så duktiga på att ta bilder men nu ska även jag bli duktig.

Idag ska jag fixa med garderoberna hemma (känns skönt att säga hemma till lägenheten nu), ska åka till Ikea och köpa förvaringslådor och sen tror jag som jag har sagt innan att sovrummet ska vara klart idag, hoppas hoppas iaf så att man kan börja inreda det för då kan man få ordning i vardagsrummet också för nu känns det som att det är ingen idé att fixa där inne för det är en stor säng ivägen och att man ändå ska möblera om det snart ändå..  



Efter regn kommer väl solsken?

Sitter i skolan och det är världens tråkigaste väder ute borde stannat under täcket och kollat på en film istället. Men men jag ska vara glad att jag är inne iaf, synd att inte skolan kunde vrida upp värmen lite, jag tycker inte man ska behöva gå med halsduken vriden runt hela kroppen när man har en långärmad tröja...

Sitter och väntar på listan till Fredagens tävlingar ska komma, ska tävla med Little Italy då , min häst alltså. Det blir femte travstarten för mig :) Spännande!

Denna veckan kommer nog bli väldigt rolig och i och med det kommer den säkert gå fort för nu är det de roligaste kvar i lägenheten, uppackning och inredning och sånt. ska försöka få in lite före och efter bilder så ni får se hur det ser ut i vårat hem.


Ledig dag, vaknar vid åtta?

Vaknade idag vid åtta, hade då sovit ca 12 timmar eftersom jag somnade helt slut framför teven igår vid åtta... Men jag känner mig fortfarande trött, kan det vara att jag måste sätta igång och städa? eller vädret? eller kanske för att jag har sovit alldeles för länge? Men nu ska jag iaf ta tag i denna söndagen och göra något vettigt utav den. Det är min lediga dag på jätte länge så jag borde ta vara på denna dagen.

Har inte fått in alla mina saker till lägenheten än men det blir nog snart.. Det är egentligen inte så mycket saker men man vill ändå ha in sina egna saker.

Snart blir det en resa upp till Sthlm med Sofie, Jesper och Granberg (Om jag har förstått det här rätt). Sofie och jag ska på Pink konsert i Globen!!! Första gången för mig i Globen :) Där ska vi stå och rocka loss :D Det här blir höstens enda resa tror jag för alla pengar kommer att läggas på lägenheten.

Nu ska jag gå och diska. Kul.

Puss & kram!




Äntligen är den här...

...Den efterlängtade helgen! Det här blir min "flytta hemifrån helg" har pratat och tänkt på det här sålänge så jag nästan har blivit orolig att den inte skulle bli av men imorgon kommer jag bli att stadsbo, haha, det är väl iaf det för mig, som har bott så långt ut på landet. Renoveringen i lägenheten är snart inne på sin slutspurt också. Vad jag har hört från Marcus (som gör hela renorveringen själv) är att sovrummet antagligen kommer vara färdigt imorgon :)

Ojoj nu börjar min lektion, skriver mer sen...

Puss & kram

Rymningar och saknad

Usch det har inte varit någon bra dag idag, vart tar tiden vägen när man behöver den? Det som hände var att jag och Marcus skulle in med en häst til travet och körta provlopp men när hästen är lastad är klar ringer min bror och säger att mina hästar på bete har rymt och att jag måste komma och hjälpa honom. Det var bara att lasta ut, ringa och stryka och sedan ge sig ut och fånga in dem. Fick hjälp av några snälla människor och det var väl tur det annars hade vi nog aldrig hittat dem. Blev riktigt besviken och stackars mamma och pappa körde nästan hem från Frankrike. varför får mina hästar alltid för sig att rymma när jag ska ta hand om stallet, det hade ju gått så bra hela veckan och så händer det här!

Denna veckan var ju meningen att jag skulle packa ihop mitt rum, men det går lite segt på den fronten har haft så mycket att göra med hästarna och har varit helt slut hela tiden. Men nu ska jag och Marcus städa hela huset och sen ska jag börja packa! Det jag tycker är smartast att göra om man är helt slut i kroppen är att bara gå och lägga sig opch sova, då blir man jätte pigg när man vaknar och jobbar mycket effektivare. 

Börjar faktiskt sakna mamma och pappa, det är så tomt utan dom här hemma, brukar alltid vara fart här i huset men nu är det helt lugnt och man måset tänka på allt.. Man kan ju inte heller prata med dem på telefonen hur länge som helst.. men anaglighen kommer dom hem imån kväl :)

Puss och kram!

 

Veckan

Då var det en ny vecka och den börjar med en riktig seg dag, det blir alltid så när man har jobbat hela helgen då är man fokuserad på jobbet hela helgen med sedan när skolan börjar på måndagsmorgonen börjar tröttheten smyga sig på. det var inte heller bättre att vi skulle öva konditionsträning på idrotten, vanligtvis brukar jag tycka det är kul att springa men idag kände jag att kroppen bara ville vila, försökte iaf några kilometer men sen gick jag i lugn fart hemåt. Styrketräning behöver jag inte tänka på längre, har haft en sån träningsvärk i armarna efter jobbet igår så nästa gång ska jag nog stretcha efter jobbet haha. Jag är så glad för att jag har det här jobbet eftersom det är mitt stora intresse, jag har nog aldrig haft en "segdag" på jobbet. Vips så är klockan fyra och man ska åka hem.

Denna veckan kommer jag att vara djur/hus skötare hemma för att till helgen lämna det. Det kommer bli mycket nerpackning, sen ska jag lämna mitt lilla hus som jag har bott 18 år av mitt liv i. På ett sett kan det vara sorgligt men nu har jag väntat så länge på att få flytta hemifrån så jag känner mig ganska nöjd med att ha bott på landet och vill förändra lite saker i mitt liv. När jag fick körkort kände jag mig lite äldre undrar om jag kommer känna mig äldre när jag har flyttat? Jaja ser verkligen fram emåt helgen iaf!

  


Jobb och framtiden

Nu är det lördagskväll och jag funderar på att gå och lägga mig snart(!). Det blir att upp och hoppa till jobbet imorgon vid sex tiden, och hinna med att ge alla djur här hemma mat innan jag beger mig iväg till jobbet. Jag är under den kommande veckan häst och hund skötare i huset, då mamma och pappa tar en välförtjänad semester i Frankrike. 

Ser verkligen fram emot slutet av nästa vecka för då packar jag ihop alla mina saker och flyttar in till min Älskling i stan <3 


 

RSS 2.0